Per què els administradors i directius han de contractar una assegurança de Responsabilitat Civil (D&O)

Pimemediacion

10 juny 2024

Els administradors i directius de les empreses estan constantment prenent decisions. Aquesta responsabilitat comporta assumir una sèrie de riscos que poden afectar l'empresa, però també el patrimoni personal.

A continuació, analitzem els principals riscos a què s'enfronten administradors i directius i els motius pels quals s'han de protegir a nivell personal i garantir la seguretat financera dels negocis que dirigeixen.

 

Riscos a què s'exposen els administradors i directius:

 

Responsabilitat financera: 

Les juntes directives i els funcionaris es poden enfrontar a demandes dels accionistes si les seves decisions comercials resulten en pèrdues financeres.

 

Responsabilitat legal personal: 

Els administradors i directius es poden exposar a demandes i sancions personals si prenen decisions que infringeixen les regles.

 

Protecció de dades i ciberseguretat:

Al món digital, els executius poden ser considerats responsables si la seva empresa és víctima d'una violació de dades o d’un ciberatac.

 

Empleats i recursos humans:

Les decisions relacionades amb els empleats, com a acomiadaments o suposada discriminació, poden donar lloc a demandes legals contra els directius i la direcció.

 

Fallida i insolvència: 

En cas de fallida, els directius es poden enfrontar a accions legals si es considera que han pres males decisions financeres.

 

Davant d'aquesta realitat, els administradors i els directius s'han de protegir a nivell personal i garantir la seguretat financera dels negocis que dirigeixen. En aquest context, l'assegurança de responsabilitat civil per a administradors i directius (RC D&O) esdevé en una eina indispensable per protegir no només les activitats professionals, sinó també l'èxit de l'empresa.

 

Com et pot ajudar Pimec mediació d'assegurances? 

Pimec Mediación d’assegurances compta amb un equip de professionals per avaluar la situació i prestar assessorament expert sobre l'assegurança de responsabilitat civil d'administradors i directius per tal que la cobertura s'ajusti a les necessitats específiques de la teva empresa.

Si vols obtenir més informació de forma gratuïta i sense compromís, omple el següent formulari i un assessor es posarà en contacte amb tu.

 

PYME MEDIACIÓN CORREDURIA DE SEGUROS, S.L. – NIF B–63.832570. Domicili Social: Viladomat, 174, Barcelona. DGSFP, J-2.495. Pòlissa de Responsabilitat Civil i capacitat financera d'acord amb el RDL 3/2020 que transposa la Directiva de Distribució d’assegurances privades.